Beni bende demen bende değilim
Bir ben vardır bende benden içeri.

23 Ağustos 2011 Salı

Keyifli ve Bol Kahkahalı Bir Ramazan Akşamı

Geçtiğimiz Cumartesi günü öğleden sonra saat 3 gibi arkadaşım Ayşegül'ü aradım ve iftara davet ettim. Eşlerimiz aynı yerde çalışıyorlar ve akşam iftara gelip gelemeyecekleri kesin değildi. Ben de gelirlerse ne ala ama gelemezlerse de biz beraber yaparız iftarımızı onlara da gelince hazırlarız dedim Ayşegüle. O da kabul etti. Sevinçle hemen yemek yapmaya koyuldum. Alelacele nohutlu tarhana çorbası, patates oturtma ve fırında patatesli tavuk yaptım. Ayşegül gelince sağolsun karpuzu kesti, salatayı yaptı. Ben de pilavı yapınca bereketli iftar menümüz hazırdı. Eşler de arayıp işimiz bitti, iftara geliyoruz deyince neşemiz iyice yerine geldi. Ben salondaki masayı hazırlayacaktım ama Ayşegül "yabancı mıyız, mutfağı hazırlayalım" deyince mutfağa hazırladım iftar soframızı..Samimi, şirin bir soframız vardı o akşam..Selenle Ceren de balkondaki masada yemek istediler:) Hanımefendilere de orayı hazırladık ve ağız tadıyla rahat rahat iftarımızı yaptık...

İşte soframız...








Yemekten sonra bulaşıklar toplandı, çay demlendi, çerezler kaselere kondu. Çocuklar odada oyuncak oynarken biz de balkon keyfi yaptık:) Buyurun o anlardan kareler...










Çocuklar uyuduktan sonra sıra geldi keçelereeee..Taa alalı ne kadar zaman oldu anca o gün başlayabildim. Ayşegülle baya heveslendik. Ne fikirler ürettik. Hatta bi ara hızımızı alamadık, bijuteri açmaya kalktık hahah:) Tabi bu sırada Murtazayla İsmailin binbir türlü alay etme, dalga geçme ve eleştirmelerine maruz kaldık:) ama neler neler... Yok bayramda tezgah açarmışız çarşıda..Bunlar da bizi görüp tanımamazlıktan gelirlermiş kim bu cingolar diye falan filan...Hem kızıyoruz bi yandan da gülme krizine giriyoruz tabi bıdı bıdı laf yetiştirmekten de geri kalmadık:) O kadar güldük ki bi ara korktuk Allah korusun başımıza gelecek mi var diye? Rabbim hepimizi korusun gözetsin...Amin!!!









Ve işte sonuç..İlk eserimiz bizim kızçelere taç:) Hem de kelebeklisinden... Ben henüz yapıştırmamaıştım, o yüzden biraz yamuk durmuş...




Sahura kadar gırgır muhabbet oturup, sahur vakti yaklaşınca balkona hazırladık soframızı. Evde ekmek olmadığını son anda fark edince eşim fırına gitmek zorunda kaldı hehe:)







Gurbette olunca arkadaşlarla geçirilen zamanlar daha bir kıymetli oluyor. Rabbim ağız tadımızı hiç bozmasın ve hep böyle keyifli günler, geceler nasip etsin inşAllah hepimize...Amin!!!

10 yorum:

güzelşeylerrdükkanı dedi ki...

ne güzel bi akşam olmuşş.kesinlikle öyle..ben de ailemden uzağım ama aile dostumuz yakınımızda hiç yok.benim evli olmayan arkadaşlarım eşimin evli olmayan arkadaşları zaten tüm vaktimi alan işim derken böyle anlara özlem duyuyorum doğrusu.home ofis iş yapmanın iyi yönleri var örneğin gün boyu yatağından çalışabiliyosun :) ama dezavantajı da işten sıyrılamıyorsun.5-6 ay işten sıyrılamayan dükkan da (bu ben oluyorum :) ) haliyle çooooook sevimli !!!! :) biri oluyo :)))fıstıların taçları ne güzel olmuş..seninde şalını çok beğendim..nice güzel sohbetlere..

bırtutamkekik dedi ki...

harika bir akşam olmuş:)
rabbim ağız tadınızı bozmasın inşallahh...
sevgilerimle...

Swotpisces dedi ki...

Pek keyifli olmuş geceniz, Allah daim etsin. (:

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Ne güzel bir akşam, ne güzel bir sofra, ne güzel bir iftar olmuş. Maaşallah maaşallah demek isiyotum.

Taçlar çok şirin olmuş. Güle güle kullansın ufaklıklar.

Ayrıca hırkana bayıldım. Rus pazarı deme ne olur :)

Ozge nin Renkleri (ozgedesign) dedi ki...

Rabbim neşenizi arttırsın keyfinizi hiç ama hiç bozmasın inşallah canım :)

htchndr dedi ki...

RABBİM MUHABBETİNİZİ HİÇ BOZMASIN ARKADAŞLIĞINIZ DA :)

moonlıght dedi ki...

Allah sohbetinizi artırsın :)
Taçalrınızı çok beğendim yapılışını da gösterseydin neyse belki bi ara bununla ilgili bir post yayınlarsın artık :):)

birbenvarbendeniceri dedi ki...

güzel şeyler dükkanı, demek sen de gurbettesin:( keşke yakın olsaydık birbirimize..sık sık görüşürdük..çalışma hayatı yoğun olunca zor canım yaa..okullar açılınca benim de vaktim kısıtlı olacak...taçları ve şalı beğenmene sevindim. şalı urfa balıklıgölden almıştım..tekrar gidince aynısından bulursam sana da alır gönderirim tatlım ayıp ettin:) sevgilerr..

bir tutam kekik, iyi dileklerin için çok sağol canım...cümlemizin inşAllah..

swotpisces, çok teşekkür ederim canım, daha keyifli akşamlar senin olsun inşAllah..

talacığım, sen güzel bakınca güzel görüyorsun canım...teşekkür ederim.. taçları çok beğendiysen sana da yapıp göndereyim canım ayıp ettin..haha hayır canım rus pazarı değil..burada eka diye bi mağaza var ordan almıştım..merak etme yakında orayı da ezberleyeceksiniz çünkü son günlerde süper ucuza süper güzel şeyler aldım oradan:)

tasarımın renkleri,haticinpepelası aminnn canlarım..çok teşekkür ederim..

moonlight, sağol canım..hep beraber muhabbetle inşAllah..beğenmene çok sevindim..en kısa zamanda post hazırlar yayınlarım canım inşAllah..sevgiler..

prenses annesi dedi ki...

gurbette arkadaş çok önemli. onlar olunca vakit güzel geçiyor ama olmazlarsa insan depresyona girer allah korusun. allah muhabbetinizi artırsın..

birbenvarbendeniceri dedi ki...

yarencim, valla öyle canım, hele benim gibi bi insan kesin girer depresyona:)amin tatlım hepimizin inşAllah..