Beni bende demen bende değilim
Bir ben vardır bende benden içeri.

23 Eylül 2011 Cuma

Uzuuuuuuun Bir Aradan Sonra:)

Ay aman da aman ne de severmiş beni blogger arkadaşlarım...Aman da aman şımardım valla..Yokluğumu kimse fark etmez sanıyordum yanılmışım..Canlarım benim mutlu ettiniz beni..Çok seviyom sizi...

Aslında buralardaydım..Mümkün olduğunca takipteydim ama ne yorum yapabildim okuduğum postlara ne de ben post yayınlayabildim..Fotoğraflar biriktikçe kısa kısa da olsa yazayım dedim ama olmadı..Valla çok ihmal ettim bloğumu..Eşimin dediği de çıktı yani..Ramazan'da kızıyordu hep kalkmıyorsun başından yeter artık, ama dur okullar bi açılsın görürüm ben seni diye:) Be adam bir kere de dediğin çıkmasın bee:) Valla o kadar iyi tanıyor ki beni mutlaka tahminleri tutuyor ehehehe:)

Eveeettt...Nerde kalmıştık..En son ertesi gün karşı komşumun doğuma gideceğini yazmıştım. Ertesi sabah erkenden kalkıp hastaneye gittik. Eşim evde uyurken ben arabaya doldurdum komşumun iki çocuğunu, eniştesini, yeğenini ve Selen'i soluğu hastanede aldım. E artık şöförlük var kim tutar beni dimi:) O gün öğleden sonraya kadar hastanedeydik. Özlemişim valla minik bebekleri..Oyy maşAllah çok tatlı Doğutürk bebeğimiz. Ama ne yazık ki sağlığıyla ilgili bir takım problemlerden dolayı hala hastanede. Pazar günü 3 hafta olacak yaa.. Doktor ihmalinden kaynaklandı rahatsızlığı. Şimdi burda uzun uzun yazmak istemiyorum ama pazartesi günü inşAllah evine dönüyor miniğimiz. Allah analı babalı büyütsün, yaşı uzun olsun inşAllah. 

Hastaneden gelince yemek hazırladım, hep beraber yedik komşumun çocuklarıyla ve eniştesigille. Günün geri kalanında da dinlendik...Eee malum 2 aylık süper bir tatilden sonra ertesi gün yoğun maraton başlıyordu:) Selen'e bakan teyzemiz memlekette olduğundan Selen hanım da benimle geldi seminerlere ve okulun resmen maskotu oldu:) Koca koca emekliliği gelmiş öğretmen arkadaşları kah kah güldürdü:) Neler neler yapmadı cadı. En son okulun en yaşlı hocalarından Ahmet beyin pantolonunu suyla ıslattı hemde tamda arka tarafını:) Dede, dede diye peşlerinden ayrılmadı. Bayan hocalarla her zamanki gibi işi olmadı:) Tahtaya resimler yaptı, parkta oynadı, bol bol koştu, yoruldu, kantinden abur cubur aşırdı:) Tabi eve gelince yorgunluktan bayıldı.

Buyurun fotoğraflara...


Öğretmenler seminerde:)




Beden Eğitimi öğretmenimiz canım Elif'im ve ben:)



Selen kara tahta başında:)


Selen okulun jimnastik aletlerinde:)





Okul çıkışı..Selen köprüaltı çocuğu:)




 O gün babamız işe geç kalınca arabayla gitti..Biz de minibüse talim...Selen Hanım konfora çabuk alışmış..Anne minibüse binmeyelim, arabamızla gidelim diyo:) Çıkışta babamızdan aldık arabamızı evimize arabayla döndük:)



Yorgunluktan nasıl uyuyacağını şaşıran Selen:)




Bu arada çok acı bir olay da yaşadık. Okulumuzun 6. sınıf öğrencilerinden Mahmut Gazi'yi elim bir hastalık sonucunda kaybettik. Zaten hastalığını uzun zamandır biliyorduk ve tedavisi olmayan bir rahatsızlıktı. Rabbim onu yanına aldı. Rabbim ailesine bol bol sabırlar versin. Seminer çıkışı taziyeye gittiğimizde hepimiz zor anlar yaşadık, ağladık, üzüldük ama elden ne gelirdi..Sadece dua edebildik ve sabır diledik. Hastalıktan burada bahsetmek istemiyorum sadece bilgi sahibi olmak isteyenler buradan öğrenebilirler. Sizden öğrencim için birer Fatiha istiyorum. Rabbim mekanını cennet etsin.

Bu hastalık bu kadarla kalmadı. Okulumuzun sınıf öğretmenlerinden bir arkadaşımızın oğlu da şuanda aynı hastalıkla boğuşuyor. Hastaneye ziyarete gittiğimizde annesine geçmiş olsun dileklerimizi iletirken yine hepimiz çok zor anlar yaşadık. Annesi oğlunun sesini 3 aydır duymadıklarını söyledi ve şuanda yavrucuk burundan hortumla besleniyor. Şuanda yoğun bakımda ve tedavi olmuyor. Çünkü bu hastalığın tedavisi yok sadece daha rahat nefes alması sağlanıyor. Çok zor bir durum gerçekten. Rabbim yardımcıları olsun. Allah kimsenin başına vermesin...

Seminerlerin başladığı ilk hafta eşim geceleri sürekli geç geldi işten..Biz de ana kız atladık arabaya gezdik de gezdik:) Hastaneye komşumun yanına gittik, polis evine gittik, çarşıya gittik. Oh bee..Araba kullanmak ne güzelmiş:) Özgürlük gibisi var mı:D Sağolsun eşim de arabayı bana bırakınca bir haftada 250 km yapmışız efendim söylemesi ayıp ehehe:) E doğal olarak 80 tl lik gaz da bir hafta gitti. Şuan tasarruf yapmaya çalışmaktayım:)


Polisevinden bir kare...




Seminer çıkışı öğle yemeğinde...










O haftasonu pazar günü eşler yine çalışınca Ayşegül'le polisevine bruncha gittik. 7,50 tl'ye yedik de yedik. Çocuklar zıpzıpa bindi biz de muhabbet ettik. Hatta bir ara Selen bir tavşan bulmuş, onu da kendi elleriyle besledi:) Sonrasında da çarşıya çıktık deli gibi gezdik. Alışveriş yapmadan olur mu tabii olmaz. Selen'e kot pantolon, tayt, eşofman altı; kendime de tunikle çanta aldım:)

























Saçımı boyattım ve kestirdim, Ayşegülün kızının doğumgününü yaptık. Okulumuzun müdürünün kızı evlendi. Elif'le kına gecesine, Ayşegül'le de düğününe gittik. Kınada bol bol oynadık, halay bile çektik. Bildiğimiz kasap havası halayı değil ama:) Bu yörenin halayları:) Düğünde Adıyaman'ın en güzel, en pahalı otelinde oldu. Nihayet kaç günün sonunda eşlerimizle saat 10 civarı düğünde buluşabildik. İş çıkışı bizim yanımıza geldiler. Selen orada da boş durmadı tabii..Erkek hocaların masasından gelmedi bir de üstüne üstlük müdür beye dondurma ve patlamış mısır aldırttı...Bu çocuk aç kalmaz valla:)










Seminerlerin ikinci haftası Adıyaman Üniversitesi'nde eğitimimiz vardı. Oraya katıldık. Adıyaman SBS de Türkiye 76. sı olmuş. Nedenlerini ve çözüm yollarını araştırdık. Tek suçlu biz öğretmenleriz ya..Neyse bu konuyu fazla açmayalım zaten üzerimize çok fazla geliyorlar bugünlerde öğretmenler olarak patlayabilirim her an!!!










Okullar açılmadan önce son cuma günüde günümüz vardı. Öğretmen arkadaşlarla hiç vakit kaybetmeden organize ettik günümüzü ve ilk günü yaptık bile. Herkes 100 tl verecek. 15 kişi katıldığı için bazı aylar çift gün olacak. 1500 tl toplanacak gün sahibine. benim günüm Aralık ayında. Şimdilik çok var ama bir gün bakacağım ki günler geçmiş ve beni bir telaş sarmış. Çocuklar okuldayken rahat rahat gezelim diye hafta içi öğleden sonra yapacağız günlerimizi. Ben de zaten bu yıl sabahçıyım. 5lere, 7lere ve 8lere giriyorum bu yıl. Hatta 8/B sınıfınında sınıf öğretmeniyim. Hadi hayırlısı bakalım:)


Okullar açılınca Selen hanımın huyu değişti. Birde üstüne hastalık eklenince Allaaaahhh.. Hiç çekilmez bir hal aldı. Ağzının içi hep yara. Diş etleri, dili mahvolmuş bir durumda. Kaç kere doktora götürdüm hala bir sonuç alamadım. Zaten Adıyamana gelme konusunda tek pişmanlığım sağlık sektörü. Tam iyi bir doktor buluyoruz, pat tayini çıkıyor, gidiyor. Neyse Rabbim ne onlara muhtaç etsin, ne de onlarsız bıraksın. 

Ağzının içi o kadar berbat ki ne birşey yiyor, ne birşey içiyor. Süte deliren çocuk, biberonu görünce bile başlıyor ağlamaya acıyooo diye. Geceleri ağlama krizleri, en ufak birşeyde kendini yerden yere atmalar, Hülya teyzesine gitmek istememeler, arabadan inip eve gelmek istememeler...Bu 1 haftada ömrümden ömür yedi, sinir krizleri geçirtti bana. Evet valla en son dün sinirden oturup hüngür hüngür ağladım. Çok şükür bugün biraz daha iyi...Rabbim acil şifa versin inşAllah..Dualarınızı bekliyorum.

Okullar açılıp öğrenciler gelince yoğunluk bir kat daha arttı...Kitap dağıtımı, sınıf başkanı ve kulüplere öğrenci seçimi, oturma düzeni ayarlama, ders kitabına genel bir bakış derken pestilim çıktı...Daha zümre toplantısı tutanağı (bu yıl zümre başkanı benim de:)) ve yıllık planlar hazırlanacak...Sene başı genel toplantısı da yapılmadı hala..Pöff....


Bu arada kayınvalidem Ankara'da uzun zamandan beri kendisine eziyet veren hastalığı sebebiyle ameliyat oldu. Eşim çarşamba akşamı yola çıktı Ankara'ya ve şuanda da geri dönüyor. İnşAllah yarın sabah saatlerinde bizimle olur. 

Haa bir de annem erzak gönderdi memleketten. Dondurucuya bezelye, barbunya, mısır, kırmızı biber, yeşil fasulye ve bamyaları hazırlayıp attım. Yeşil fasulye ve dolmalık biber kuruttum. Kışlık erzaklarımız hazır. Halıları yıkamaya verdim, dolap içlerini temizledim, düzenledim, verielecekleri ayırdım, atılacakları attım. Mutfağı kendim temizledim, kalan yerler için düzenli olarak çağırdığım bayanı aldım. Evim misler gibi heryerden mis gibi kokular geliyor. Ben kışa hazırım, ya siz:)

İşte böylee...Ben geçtiğimiz 3 hafta içinde bunları yaşadım. Baya yoğun ve yorucu hem güzel hem acı günler geçirdim. Umarım verdiğim ara bir daha bu kadar uzamaz..

Hepinize sevgiler....

Ütü yığını yine birikmiş hatun:))))


NOT: Bayramda düzenlemiş olduğum hediye çekilişinden sevgili eski adıyla Tesettür Aşktır bloğunun sahibesi canım arkadaşımın hediyeleri elime ulaştı bu postun içinde kaynamasın diye bahsetmedim burada. En kısa zamanda onunla ilgili bir post hazırlayacağımdır:)

18 yorum:

Adsız dedi ki...

:))dönüşün muhteşem oldu tatlım bu neuzun posttur böle:))hoşgeldin tekrar...bu kadar ara verme artık özletiyosun kendini...seminerler güzel geçmiş belliki bizim tamamen tadilatla geçti..klasik okul açılışı tadilatları:))asla yaz tatilinde yapılmaz zaten...vefat eden öğrencin içinde başsağlığı diliyorum...öpüyorum tatlım seni ve minik kuzuyu

htchndr dedi ki...

hoş geldin blogunu ve bizleri özledin çok belli epey bi uzunca döktür BAŞINZI SAĞOLSUN TEKRARDAN HOSGELDIN...

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Hoşgeldiniz hocam. Özlettiniz valla kendinizi. :)))))

Yeni ders yılında bol bol akıllı uslu, başarılı sınıfların olsun inşallah.

Ayrıyetten başın sağolsun. Allah kimseye evlat (öğrencide evlat sayılır dimi) acısı vermesin inşallah.

cicibiciseyler.com dedi ki...

acısıyla tatlısıyla güzel bir post olmuş canım..Rabbim herkese başta sağlık versın inşallah..öpüyorum kocaman.

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

dolu dolu geçmiş ne güzel.ben ne kışa nede başka bişeye hazırım :)temizlikse yaz başında yapmıştım yeter çok temiz olmaya gerek yok :)öğrencin için başınız sağolsun..üzücü..Allah rahmet eylesin..yakınlarına sabır versin..dönmene sevindik..

yemyeşildeniz dedi ki...

canım hoşgeldin, ben de diyorum nerde bu kız. bebeğe Allah'tan acil şifa diliyorum, bir an önce çok iyi olur inşallah. vefat eden ve hasta olan çocuklar için çok üzüldüm, Allah ailelerinin yardımcısı olsun. Rabbim kimseye vermesin. sağlık enn büyük nimet bu dünyadaki.

Ozge nin Renkleri (ozgedesign) dedi ki...

Canım ilk başta hoşgeldin özlettin :) Vefat eden öğrencinin ailesine Allah sabır versin çok acı... Hastalarınızda şifa bulsun inşallah.. ne yoğun yaşamışsın geçen zamanı buraya uğrayamaman çok normal ama artık sık sık yaz olur mu ?

Sihirli Kokosh dedi ki...

Verilen ara anca bu kadar dolu dolu yaşatılası anlatılırdı yani tebrikler.HAngi gün ne yaşadıysan burdan yaşamş gibi hissettim valla.Rabbim kaybettiğin öğrencine cennetin en güzel köşesini versin ailesine de sabır.Hasta olan yavrucakta İnşallah kurtulur.Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok a cı:(
Senin o cimcimeyi ısırırım ben çok zilli Maşallah.Sen de çok enerjiksin Rabbim kolaylık versin işin zor cidden.Çok geçmiş olsun çocuklar hasta olunca herşey altüst oluyor.Rabbim beterinden korusun.kocaman öpüyorum İnşallah seni zorlamayan öğrencilerin ve öğretim yılın olsun

birbenvarbendeniceri dedi ki...

eymen paşam, dimi yaa..valla benim de yazarken parmaklarım ağrıdı..eee verilen ara uzun olunca post da öyle oluyor:D hoşbuldum tatlım..inşAllah bundan sonra bu kadar uzun bir ara olmaz ben de özledim sizleri..seminerler güzeldi..ayy evet yaa ne var şu tadilatları koca yaz tatilinde yapsalar..hep ihmaller işte..sıkıntısını da biz çekiyoruz..taziyen için teşekkür ederim canım..hayat işte..bir şekilde devam ediyor..ben de paşamla seni öptüm kocamannn...

haticinpepelasi, hoşbuldummmmmm:D ee sizler özlenmez misiniz..tabii özledim...bundan böyle uzun uzun döktürürüm inşAllah..taziyen için teşekkürler canım..sevgiler..

talacığım, ay utandırdın beni:D ben de sizi özledimmm:D ay amin amin inşAllah...hepsi çiçek olsunlar otursunlar hehehe:D taziyen için sağol canım..öyle sayılmaz mıı aynen öyleler..amin canım..öpüyorum..

cicibiciseylerr, sağolasın canım..dualarına içten bir aminnn diyorum..ben de öptüm tatlım..

güzel şeyler dükkanı, evet canım baya bi dolu dolu geçti..kızz yaz başında yapılan temizlikle kışa girilir mii...hadi bakayım at üstünden üşengeçliği giriş hemen işlere...şaka bi yana çocuk olmayınca fazla batmıyor tatlım ev...taziyen için çok sağol canım..öpüyorum...

yemyeşildeniz, hoşbuldum canım...buralardaydım valla:D iyi dileklerin için çok teşekkürler..dualarına en içten amiinnnlerimi ekliyorum..öpüyorum...

tasarımın renkleri, hoşbuldummm...sevindim özlemenize...aminn canım...valla baya yoğundu..bundan sonra burdayım inşAllah..

siirli kokosh, canım, tatlım, fıstığım...ay çok teşekkür ederim canım valla o kadar zaman yazamadım ama yaşadığım herşeyi anlatmaya çalıştım bu postumda...aminn canım aminnn...selen evet çok cadı oldu bugünlerde..baya yoruyor beni..enerjik olmasan napacaksın canım bir koşuşturmaca gidiyor işte...aminn canım ben de öpüyorum kocaman...çok sağolasın..

zeymurancafe dedi ki...

başınız sağolsun hoşgeldınız dıyeyım oncelıkle .meslektaş sayılırız her ne kadar atanamayan bir öğretmen adayı olsamda,sevgiyle,sağlıcakla kalın.

MaRuL dedi ki...

Post uzun, anlatılanlar güzel olunca, oku oku zevk alıyor insan. Bu yoğun günlerde kolaylıkla hepimizin olsun :)

ela dedi ki...

merhaba,
bloğunuza ilk defa girdim.ama içinden dalıp gittim.sanırım eğitimci olmanın faydaları, çok akıcı anlatıyorsunuz.kızınız da maşallah çok tatlı, nazarlar değmesin.bende sizin gibi küçük bi ilde görev dolayısıyla gurbetteyim.bu arada hediyeleşme aktivitesi olursa yeniden bende katılmak isterim.rizeden selamlar..

Mihr-u mah dedi ki...

Ben bişi sorucam öğretmensiniz sanırım hem öğretmen olup hemde görevde nasıl tesettürlü kalabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla yasak.

Polyanna dedi ki...

merhaba çok hoş bir blog ! umarım modayla ilgili paylaşımlarımı beğenirsini.http://welcomemylfe.blogspot.com/..bloğuma beklerim :)

Yasemin dedi ki...

Ohhh Harika... paylaşımın için teşekkürler.

otuz şirin yıl dedi ki...

ben geldim...
ama sen yoksun..
gelirsen banada uğra olur mu?
sevgiler...

prenses annesi dedi ki...

kızına bayıldım. yerim ben onu yaa :)

Gurme Şirine dedi ki...

kııznız çok tatlı maaşallah...

sizi izlemeye aldım...
sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...
kocaman sevgiler...