Beni bende demen bende değilim
Bir ben vardır bende benden içeri.

3 Eylül 2011 Cumartesi

Gurbette Bir Bayram

Çok şükür bir bayramı daha kazasız, belasız, ağız tadıyla geçirdik. Rabbim bir dahakine hayırlısıyla erişebilmeyi nasip etsin inşAllah...


Arefe günü baya yoğun ve yorucu geçti haliyle..Bir yandan bayram temizliği bir yandan bayramlık ikramları hazırlama derken gece 3 te yattığımda üzerimden kamyon geçmiş gibiydi:) Temizlik yapıldı, sarmalar sarıldı, börekler, tatlılar yapıldı:) Bayram menüme gelince bayramların vazgeçilmez klasiği zeytinyağlı yaprak sarması, patatesli kıymalı ve peynirli börek, sakızlı muhallebili kedi dili pastaydı. ee mamalardan bahsetmişken hazır, bayramdaki ikram tabağımı da paylaşıvereyim:)





Bayram sabahı eşimi namaza gönderdikten sonra hemen kahvaltı hazırlamaya başladım. Ramazanda sahurda yemeye alışkın olunca mıdır bilmem sabah 6 da kalktığımda karnım zil çalıyordu. Eşim de aynı şekilde acıktığını söyleyince o gelene kadar kahvaltıyı hazırladım. Evin bütün camlarını açtım bayramın huzuru bereketi eve dolsun diye..Eşim gelince bayramlaşıp kahvaltımızı yaptık...Vakit daha erken olunca tekrar uyuduk..Ve ardından bayramlaşmaya gelen çocukların zil sesiyle uyandım. Zaten onlarda olmasa daha bir sönük geçecek bayram. Onların gözündeki bayram sevinci, yepyeni ütülü kıyafetleri, taranmış saçları, pırıl pırıl ayakkabıları:) Bu bayram Selen de gitti abileriyle bayram şekeri toplamaya. Oturduğumuz yer lojman olunca güvenilir çok şükür. Bende önce Allah'a sonra abilerine emanet edip gönül rahatlığıyla gönderdim fıstığımı bayramlaşmaya. Küçük yaşta öğrensin istiyorum böyle şeyleri...

Şeker toplamaya giderken böyleydi fıstığım. Fotoğrafta ganimetleriyle görüyorsunuz kendisini:)






Selen hanımın esas bayram kombinine gelince..Yazın amcamın oğullarının sünnet düğününde giydiği elbisesini giydi:) Seneye yaza kadar küçülüp gidecek. E bir kez giydi daha..Yazık olmasın dedim ve bu bayram bayramlık almadım fıstığa. Bu elbisenin içinde beyaz kelebekler gibiydi:) MaşAllah kızıma:) Bu arada bu resim yazın düğünden kalma:)




Gurbette olduğumuz için bayramlarımız memleketteki kadar öyle aman aman bir yoğunlukta geçmiyor. Ama gurbette olmanında güzel taraflarıda yok değil. Arkadaşlarımız her şeyimiz oluyor burada. Onlarla paylaşılan sofralar, ikramlar, yapılan güzel muhabbetlerin tadı bir başka oluyor. Biz de ilk gün öğleden sonra saat 2 gibi çıktık bayram ziyaretlerimize. Ziyaretlerimizi bitirip eve döndüğümüzde saat 7 idi. Öyle yorulmuşuz ki hemen hepimiz birer koltuğa uzandık yorgunluğumuzu attıktan sonra saat 9 gibi karşı komşumuza geçtik. Balkon keyfi yaptık:) İlk gün bizim için böyle geçti. Küçük olduğumuz için ilk gün ziyaretimize gelen olmadı:)

Bayram kombinime gelince...Buyurun fotolar:)








Elbise: EKA. 10 tl.

Pantalon: EKA. 15 tl.

Eşarp: Rus Pazarı:)  10 tl.

Gri Ayakkabı: Rus Pazarı: 10 tl

Kahverengi Babet: Limon Ucuzluk Pazarı:)  15 tl.  (Bayramda ev ayakkabısı olarak giydim kendilerini)

Kolye: Aksesu. 8,50 tl.

Bilezik: Rus Pazarı. 3 tl.

Saat: Turkuaz Bijuteri. 7,5 tl.

Kuş Yuvalı Yüzük: Markafoni (Chiccy Accessories)  10 tl.

Çanta: Çakma LV. 20 tl.


İkinci gün gündüzden misafirlerimiz vardı. Akşamda yemeğe dışarı çıktık. Ardından da Polis Evine gittik. Selen Hanım zıpzıp binerken biz de eşimle dama oynadık:) Ben kazandım hehhehe:)


Üçüncü gün yine akşamüstü arkadaşlarımız geldi. Ardından benim okul müdürüme gittik bayramlaşmaya. Sonrasında da saat 9 gibi Polis Evine geçtik. Karşı komşularımız da ordaymış. Sohbet muhabbet saat 11e kadar oturduk. Eve geldik tabii yine acıkmıştık. Komşularımızın balkonunda gece yemeği yedik:) Muhabbete de kaldığımız yerden devam:)Saat 2 gibi evimize anca geçmiştik:)

Biz bir bayramı daha böyle geçirdik. Rabbim ağzımızın tadını bozmasın. Nicelerine huzurla eriştirmeyi nasip etsin inşAllah...

Yarın temizlik ve ütü beni bekler...Pazar günü de karşı komşum doğum yapacak inşAllah..Hastanede oluruz tüm gün...Pazartesi zaten iş başı:) Yoğun günler başlıyor yani...

Bu arada face de gördüğüm bir paylaşımı sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim. Çok hoşuma gitti...Ve benim için de çok geçerli:)


‎9 günlük bayram tatilinden sonraki ilk pazartesi günü; tüm pazartesi sendromlarının anasıdır.

14 yorum:

yemyeşildeniz dedi ki...

kombinler ve mamalar harika görünüyor tatlım. nice bayramlara inşallah

Sihirli Kokosh dedi ki...

OF OF OF!:)Ya şu tabağa bak yaaa!İçim gitti şuanda.Analı kızlı çok şıkşıkıdım olmuşsunuz.Bana diyorsun ama sen de kokoşsun tatlım yakışııııır:))Öptüm geldi mi hediyelerin??

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

bayramın mübarek olsun canım.çok özür diliyorum telefonunu aradım ama ulaşamdım.mesaj yazmışsın ama geç gördüm.doğrusu merak da ettim konunun ne olduğunu :) gurbette bayram hem güzel hem zor diye tahmin ediyorum.diğer türlü akraba ziyaretlerinden helak oluyorsun :)ziyaretler kötü diil elbette sadece fazlaca yorgunluk bırakıyor.uzaktaysa kendine ve arkadaşlarına istediğin gibi vakit ayırabilirsin herhalde.ne olursa olsun ne kadar güvenli olursa olsun seleni bırakma canım bida..Allah muhafaza..bayram kombinin çok şıkmış.. öptüm seni dön artık..

Adsız dedi ki...

kiyafetlerine bayildim :) fiyatlari nekadar uygun!
tabaktakilere bakmiyorum bile artik, bayramda kilolar basini aldi gitti.
cupcakeserife.blogspot.com

prenses annesi dedi ki...

mamalar süper görünüyor. kombininde çok hoş olmuş. kızın çok şeker maşallah. allah nazardan korusun :))

otuzundansonra dedi ki...

maşallah çok şıksın,kızında öyle.Geçmiş bayramın kutlu olsun

Adsız dedi ki...

ayyyyy kombinine bayildim tatlim :)
hele o kemere bittim diyebilirim müthis müthis sok seker duruyor cokta yakismis hani :)

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

tık tık tık sesimi duyan var mı? Nerelerdesin ?

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

fıstık okullar açıldı kayboldun ..dön artık ..

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

Çantanın aynısı bende de var çok kullanışlı :)

Ozge nin Renkleri (ozgedesign) dedi ki...

canım yoksun ortalıklarda özlettin neşeli postlarını :)

Adsız dedi ki...

canım nerelerdesin sen yaaaaa

birbenvarbendeniceri dedi ki...

yemyeşildeniz, çok teşekkür ederim tatlım..aminn inşAllah..

sihirli kokosh, sen gel bana ben sana ne tabaklar hazırlarım ayıp ettin:) çok teşekkür ederiz fıstığım..hadi yaa kokoş mu görünüyorum ordan..hahay..teşekkür ederim..hediyelerim geldiiii:D

güzel şeyler dükkanı, senin de mübarek olsun canım..bayramda gurbette olmanın iyi ve kötü tarafları var elbette..uyarın için teşekkürler..kombinimi beğenmene sevindim..öpüyorum..

serife, benim aldığım kıyafetler hiçbir zaman çok pahalı değildir..sevmiyorum bir sürü para dökmeyi kıyafetlere:D kilo konusuna gelince boşverrrr...sağlıklı olalım da..

yaren, çok teşekkür ederim kibar arkadaşım benim..aminn..hepimizi saklasın Rabbim kem gözlerden..

otuzundan sonra, çok teşekkür ederiz:D sağol tatlım seninde...

duygusworld, mersi şekerim:D ama o kemer değil..elbisenin parçası o dikili yani elbiseye..kemer gibi mi duruyor...tekrar çok teşekkür ederim..

bıraktığım izler, güzel şeyler dükkanı, tasarımın renkleri, eymen paşam, döndüm fıstıklarım buralardayım artık..sevindim beni merak etmenize..hepinize kocaman sevgiler..

şantiyenin gülü, hoşgeldin bloğuma..evet çanta çok kullanışlı rengi hemen hemen her kombine uyuyor..sevgiler..

KelebekGibi dedi ki...

Ben bu minik prensesi nasil görmemisim bayrma siralari diye sasirdim kendime, maasallah ne tatli olmus yaa. Bayram geceli cok oldu ama ben yinede yazmadan duramadim onu görünce :)
Sevgiler